The Flying Pigeon Trainer in actie bij Jan Polder

Moderne duivensport vereist training van uw wedstrijdduiven. Luister maar eens goed naar de kampioenen. De één rijdt bijna dagelijks met zijn duiven en de ander verplicht zijn duiven tot het maken van voldoende trainingsuren rond het hok. Uiteindelijk allemaal met hetzelfde doel. Het verkrijgen van topforme door middel van training. Zo ook bij Jan Polder uit Middelharnis.

Jan verplichtte tot nu toe op verschillende manieren zijn duiven tot het maken van trainingsuren rond het hok. Beroemd is zijn demonstratie op één van de Koerier videofilms, waarop hij zijn duiven van het dak laat opschrikken d.m.v. het schieten van papieren pijltjes met een PVC-buisje.

Sinds de introductie van The Flying Pigeon Trainer is Jan overgestapt op het gebruik hiervan. Het grote voordeel is dat dit geen enkele vorm van overlast geeft voor de buurt, hetgeen zeer belangrijk is wanneer je in een woonwijk woont. Je hoeft er ook niet steeds bij te blijven en kunt zo gerust je hokken schoonmaken of bijvoorbeeld je eigen maaltijd nuttigen, terwijl de duiven naar hartenlust trainen. En reken maar dat de duiven trainen. De onvoorspelbare bewegingen van de FPT houden de duiven in de lucht en na een weekje weten ze ook gewoon dat wanneer de FPT in de lucht hangt er van hen trainingsarbeid wordt verwacht. Eenmaal als de FPT gestreken is, dan stormen ze via de inmiddels geopende kleppen het hok binnen.

Een fantastische bijkomstigheid is dat de FPT ook de roofvogel op afstand houdt. Dat grote dansende ding met die grote zwarte ogen werkt zeer afschrikwekkend naar hem toe. Rond het hok is het gevaar voor deze gevleugelde vijand absoluut geweken. Werkelijk een fantastische uitvinding waarmee 2 vliegen in één klap worden gevangen.

TIP: Laat TFPT gedurende 15 minuten vliegen voordat u uw jonge duiven kennis laat maken met de omgeving. Op deze manier zorgt u ervoor dat de op dat moment aanwezige roofvogels verjaagt. Gebruik TFPT pas als trainings-instrument als uw duiven goed kunnen vliegen en bekend zijn met de omgeving.Dit bericht is geplaatst in Everco algemeen, Theflyingpigeontrainer.nl. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.