Leiden Universiteit pakt weer uit met 3ft ballonnen in 2013

Al voor de tweede keer zal Universiteit Leiden grote bedrukte 3ft ballonnen inzetten als bewegwijzering voor de open dag op 26 januari 2013 voor aankomende studenten. Dit deden zij al eerder in oktober 2012.

Voor meer informatie over de open dag ga je naar opendageninleiden.nl.

Geplaatst in Ballonnen-helium.nl, Uwfeestwinkel.nl | Een reactie plaatsen

Reuze pvc ballon voor Imhoff op de HISWA 2012

De vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show is op 11-03-2012 door de beursorganisatie met een positief gevoel afgesloten. In totaal brachten circa 41.000 mensen een bezoek aan de grootste watersportbeurs van de Benelux. De HISWA wordt volgend jaar van 5 tot en met 10 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Imhoff is leverancier en producent van technische zeilkleding. Net als vorig jaar was Imhoff weer groots aanwezig op de HISWA in de Amsterdam RAI.

Dit jaar mocht ballonnen-helium.nl de stand van Imhoff extra onder de aandacht brengen door een hele grote bedrukte ballon met een diameter van maar liefst 3 meter te leveren.

Geplaatst in Ballonnen-helium.nl, Uwfeestwinkel.nl | Een reactie plaatsen

Koningin opent Frisoschool met helium ballonnen

DORDRECHT – Het tweejaarlijkse project op de Johan Frisoschool werd vrijdag geopend door niemand minder dan ‘de Koningin’. Na wat officiële woorden kleurde de hemel boven de school door helium ballonnen in de kleuren van de Nederlandse vlag. Volgens een goede traditie werken de kinderen en leerkrachten op de Johan Frisoschool één keer in de twee jaar met alle groepen aan een gezamenlijk project. In het verleden hebben onderwerpen als ‘Willem van Oranje tot Johan Friso’ en ‘Friso goes olympics’ al eens centraal gestaan. Dit jaar is het thema van het project ‘Ik hou van Holland’. Iedere klas zal op geheel eigen wijze over Nederland gaan werken. Als afsluiting van het project wordt de school op woensdag 22 februari van 16.30 tot 19.30 uur omgetoverd tot één grote tentoonstelling rond het thema.

Bron:Dordt centraal

Met dank aan fotograaf Thymen Stolk voor de prachtige foto’s.

Geplaatst in Ballonnen-helium.nl, Everco algemeen, Uwfeestwinkel.nl | Reageren uitgeschakeld

Helium ballonnen bij Bengel Kinderschoenen

Zaterdag 14 februari 2012 opende Bengel Kinderschoenen haar prachtige splinternieuwe winkel in Barendrecht. Bengel Kinderschoenen is een kinderschoenen speciaalzaak. Bengel kinderschoenen richt zich op de betere merken kinderschoenen en stemt haar collectie af op de laatste kindermode.

Ballonnen-helium.nl kreeg de eer de helium ballonnen en andere ballondecoraties te leveren. Onze dank hiervoor. Wij wensen jullie veel succes met de nieuwe winkel!

 

 

Geplaatst in Ballonnen-helium.nl, Everco algemeen, Uwfeestwinkel.nl | Reageren uitgeschakeld

1000 ballonnen bij opening dorpshuis Lexmond

Op vrijdag 13 mei 2011 opende burgemeester Van Ee onder grote belangstelling het nieuwe dorpshuis in Lexmond. Een feestelijke ceremonie bij de entree voorafgaand aan de officiële bijeenkomst binnen.

Wethouder Kramer roemde de zelfredzaamheid van de bouwcommissie en gaf aan dat dit project uitstekend past in de ontwikkelingen in Lexmond. Hij overhandigde drie wanddecoraties aan de leden van de bouwcommissie.

Wethouder Freije benadrukte dat dorpshuizen het ‘cement’ van de samenleving vormen. Het vormt niet alleen een belangrijke thuishaven voor de vele verenigingen, maar is ook een prachtige ontmoetingsplek voor de inwoners van Lexmond.

Na de opening door de burgemeester kozen maar liefst 1000 ballonnen het luchtruim. Mede door de helium ballonnen, die werden geleverd door Ballonnen-helium.nl uit Hendrik-Ido-Ambacht, was de opening van het dorpshuis een groot succes.

Geplaatst in Ballonnen-helium.nl, Everco algemeen, Uwfeestwinkel.nl | Een reactie plaatsen

Beatrix laat bruidsduiven los uit ons hartenmandje

Ons steunpunt in Baexem had de eer bruidsduiven te mogen leveren voor onze Koningin. Normaal worden de duiven aangereikt en uit de hand losgelaten, maar dat was in dit geval lastig gezien het een verrassing was voor Hare Majesteit.

Beeld zegt meer dan woorden, dus kijk en geniet hoe koningin Beatrix op Koninginnedag bruidsduiven loslaat uit het hartenmandje in Weert:Geplaatst in Bruidsduivenservice.nl, Everco algemeen, Uwfeestwinkel.nl | Een reactie plaatsen

TFPT in actie: De zon gaat schijnen bij Michel Vanlint

Team The Flying Pigeon Trainer op bezoek bij Michel Vanlint in Zoutleeuw (B)

Op een donkere dag in februari gaat het team van The Flying Pigeon op reis naar Michel Vanlint in Zoutleeuw (België). Michel staat bekend als virtuoos met duiven, wat hij daar op zijn duivenfarm ‘Blue Heaven Loft’ samen met zijn vrouw Yu-Chin presteert is ongehoord. De gehele Belgische duivensport is in één keer wakker geschud sinds zijn terugkomst na 20 jaar leven in Taiwan. De ongekende drive om de lat steeds hoger te leggen heeft deze enthousiaste 75 jarige duivenliefhebber tot dit punt gebracht. Het systeem en een groot deel van de duiven komen van zijn vriend Willem de Bruijn uit Reeuwijk (NL) die het spel met doffers en duivinnen tot in zijn wortelkanalen beheerst.

Toen Michel een berichtje las over onze nieuwe trainingsmethode en roofvogelverjager was hij er als één van de eersten bij om alles over The Flying Pigeon Trainer te weten te komen.

Na een hartelijke ontvangst op “Blue Heaven Loft” mocht Michel een ballon uitkiezen. Onder het toeziend oog van Yu-Chin werd de folieballon gevuld met Helium en met een vlieglijn bevestigd aan de telescoophengel.

Nadat we op het platte dak van dit duivenparadijs waren geraakt werd de hengel uitgeschoven en lieten we de ballon op.

Nooit zullen we de pretoogjes van Michel vergeten van het moment dat ‘The Rising Sun’ het luchtruim koos. Ondanks het donkere weer ging de zon schijnen in Zoutleeuw! Michel en Yu-Chin waren in één klap overtuigd van onze vinding.

Na overleg werd besloten vier Flying Pigeon Trainers (Mickey, Minnie, Rising Sun en Tweety) in gebruikt te nemen, voorheen stonden er immers minstens 4 vlaggen te wapperen om de duiven te laten trainen.

Michel & Yu-Chin, bedankt voor jullie gastvrijheid, veel suc6 en vooral plezier met deze nieuwe innovatieve aanwinst.Geplaatst in Everco algemeen, Theflyingpigeontrainer.nl | Een reactie plaatsen

The Flying Pigeon Trainer in actie bij Jan Polder

Moderne duivensport vereist training van uw wedstrijdduiven. Luister maar eens goed naar de kampioenen. De één rijdt bijna dagelijks met zijn duiven en de ander verplicht zijn duiven tot het maken van voldoende trainingsuren rond het hok. Uiteindelijk allemaal met hetzelfde doel. Het verkrijgen van topforme door middel van training. Zo ook bij Jan Polder uit Middelharnis.

Jan verplichtte tot nu toe op verschillende manieren zijn duiven tot het maken van trainingsuren rond het hok. Beroemd is zijn demonstratie op één van de Koerier videofilms, waarop hij zijn duiven van het dak laat opschrikken d.m.v. het schieten van papieren pijltjes met een PVC-buisje.

Sinds de introductie van The Flying Pigeon Trainer is Jan overgestapt op het gebruik hiervan. Het grote voordeel is dat dit geen enkele vorm van overlast geeft voor de buurt, hetgeen zeer belangrijk is wanneer je in een woonwijk woont. Je hoeft er ook niet steeds bij te blijven en kunt zo gerust je hokken schoonmaken of bijvoorbeeld je eigen maaltijd nuttigen, terwijl de duiven naar hartenlust trainen. En reken maar dat de duiven trainen. De onvoorspelbare bewegingen van de FPT houden de duiven in de lucht en na een weekje weten ze ook gewoon dat wanneer de FPT in de lucht hangt er van hen trainingsarbeid wordt verwacht. Eenmaal als de FPT gestreken is, dan stormen ze via de inmiddels geopende kleppen het hok binnen.

Een fantastische bijkomstigheid is dat de FPT ook de roofvogel op afstand houdt. Dat grote dansende ding met die grote zwarte ogen werkt zeer afschrikwekkend naar hem toe. Rond het hok is het gevaar voor deze gevleugelde vijand absoluut geweken. Werkelijk een fantastische uitvinding waarmee 2 vliegen in één klap worden gevangen.

TIP: Laat TFPT gedurende 15 minuten vliegen voordat u uw jonge duiven kennis laat maken met de omgeving. Op deze manier zorgt u ervoor dat de op dat moment aanwezige roofvogels verjaagt. Gebruik TFPT pas als trainings-instrument als uw duiven goed kunnen vliegen en bekend zijn met de omgeving.Geplaatst in Everco algemeen, Theflyingpigeontrainer.nl | Een reactie plaatsen

Bruidsduiven blijken de weg naar huis te ruiken!

Het blijkt dat duiven hun neus gebruiken om van grote afstand de weg naar huis te vinden. Italiaanse wetenschappers hebben dit met een onderzoek aangetoond. Bij het blokkeren van rechterkanaal in de neus, hebben de dieren grote moeite om terug naar hun thuisbasis te vliegen.

De onderzoekers vermoeden dat de duiven een soort landkaart op basis van geuren creëren. Dit zouden ze voornamelijk doen met hun rechterneusgat.

De onderzoekers lieten een grote groep duiven vanuit de Italiaanse plaats Cigoli terugvliegen naar hun nest in Pisa. Bij enkele vogels plakten ze het rechterkanaal in hun neus af, bij andere duiven werd het linkerneusgat afgeplakt. Vervolgens werd de route die de dieren aflegden in kaart gebracht met behulp van GPS. Het bleek dat de duiven die hun rechter neusgat niet konden gebruiken er veel langer over deden om de weg naar huis te vinden. Ze hielden vaker pauze en namen grote omwegen.

Dit verklaart ook waarom onze bruidsduiven steeds sneller naar huis komen naarmate ze voor meer bruiloften hun werk hebben gedaan. Dit effect zien we vooral bij jonge duiven.

Geplaatst in Bruidsduivenservice.nl, Everco algemeen | Een reactie plaatsen

Bedrukte reuze ballonnen op de NOT in de jaarbeurs

De NOT, van 25 t/m 29 januari 2011 in de Jaarbeurs Utrecht, is de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO. Ruim 500 exposanten tonen het nieuwste uit de markt.

Om extra op te vallen tussen al deze stands heeft Magma IT ons ingeschakeld om extra aandacht te trekken. Een bedrukte reuze ballon 11 andere grote bedrukte ballonnen doen hun werk als eyecatcher, zodat je niet om de stand heen kunt.

Geplaatst in Ballonnen-helium.nl, Everco algemeen, Uwfeestwinkel.nl | Een reactie plaatsen