TFPT in actie: De zon gaat schijnen bij Michel Vanlint

Team The Flying Pigeon Trainer op bezoek bij Michel Vanlint in Zoutleeuw (B)

Op een donkere dag in februari gaat het team van The Flying Pigeon op reis naar Michel Vanlint in Zoutleeuw (België). Michel staat bekend als virtuoos met duiven, wat hij daar op zijn duivenfarm ‘Blue Heaven Loft’ samen met zijn vrouw Yu-Chin presteert is ongehoord. De gehele Belgische duivensport is in één keer wakker geschud sinds zijn terugkomst na 20 jaar leven in Taiwan. De ongekende drive om de lat steeds hoger te leggen heeft deze enthousiaste 75 jarige duivenliefhebber tot dit punt gebracht. Het systeem en een groot deel van de duiven komen van zijn vriend Willem de Bruijn uit Reeuwijk (NL) die het spel met doffers en duivinnen tot in zijn wortelkanalen beheerst.

Toen Michel een berichtje las over onze nieuwe trainingsmethode en roofvogelverjager was hij er als één van de eersten bij om alles over The Flying Pigeon Trainer te weten te komen.

Na een hartelijke ontvangst op “Blue Heaven Loft” mocht Michel een ballon uitkiezen. Onder het toeziend oog van Yu-Chin werd de folieballon gevuld met Helium en met een vlieglijn bevestigd aan de telescoophengel.

Nadat we op het platte dak van dit duivenparadijs waren geraakt werd de hengel uitgeschoven en lieten we de ballon op.

Nooit zullen we de pretoogjes van Michel vergeten van het moment dat ‘The Rising Sun’ het luchtruim koos. Ondanks het donkere weer ging de zon schijnen in Zoutleeuw! Michel en Yu-Chin waren in één klap overtuigd van onze vinding.

Na overleg werd besloten vier Flying Pigeon Trainers (Mickey, Minnie, Rising Sun en Tweety) in gebruikt te nemen, voorheen stonden er immers minstens 4 vlaggen te wapperen om de duiven te laten trainen.

Michel & Yu-Chin, bedankt voor jullie gastvrijheid, veel suc6 en vooral plezier met deze nieuwe innovatieve aanwinst.Dit bericht is geplaatst in Everco algemeen, Theflyingpigeontrainer.nl. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.